Voor je eindeloos gaat vegen en verschonen en toch met roodheid van de billetjes blijft kampen, is het goed om te weten dat er een verband kan zijn tussen voeding bij baby's en rode billetjes. Als je verdacht veel moet verschonen en met hardnekkige roodheid geconfronteerd wordt, loont het zeker om de voeding eens onder de loep te nemen.

Voedselallergieën of -intoleranties

Sommige baby's kunnen allergisch of intolerant zijn voor bepaalde voedingsmiddelen. Dat kan leiden tot huidreacties, waaronder roodheid. Voedingsmiddelen zoals koemelk, eieren, soja en tarwe zijn bekende allergenen.

Verandering van voedselpatroon

Als baby's beginnen met vast voedsel of beginnen met andere types voeding, verandert de samenstelling van de ontlasting mee. Dat kan leiden tot diarree of slappere ontlasting, wat mogelijk problemen kan veroorzaken in de luierzone.

° Fruit zoals appels, peren en pruimen bevatten veel fructose. In grote hoeveelheden kan dat diarree veroorzaken, vooral als ze geconsumeerd worden in de vorm van sap. Ook kunstmatige zoetstoffen zoals sorbitol kunnen diarree veroorzaken, vooral als ze in grote hoeveelheden geconsumeerd worden.

° Een plotse verhoging van vezelrijke voedingsmiddelen, zoals volkorenproducten, kan diarree veroorzaken bij baby's die niet gewend zijn aan die vezels.

° Vetrijke voedingsmiddelen kunnen soms het spijsverteringsstelsel van baby's overbelasten, wat kan leiden tot diarree.

° Zodra je nieuwe voedingsmiddelen introduceert aan de baby kan het spijsverteringsstelsel van de baby ontregeld raken, vooral als je ze te vroeg in de levensfase of in te grote hoeveelheden geeft.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke baby uniek is en verschillend kan reageren op verschillende voedingsmiddelen. Als je vermoedt dat de voeding van je baby een rol speelt in het ontwikkelen van rode billetjes, is het raadzaam om dat met een kinderarts of diëtist te bespreken. Ze kunnen specifieke adviezen en begeleiding bieden op basis van de individuele behoeften en gezondheid van je kind.

Geen Dermocrem in huis?Dermocrem is beschikbaar bij de lokale apotheek of online apotheek.

BE-ARPHA-OTC-0074-11-2023