Net een laagje Dermocrem aangebracht en de luier verschoond. Tijd voor je baby om te gaan slapen. Tegelijk het ideale moment om de band met je baby nog wat hechter te maken.

Tien tips die bedtijd nog kwalitatiever maken

  1. Maak van het slapengaan een vaste routine. Voorspelbaarheid staat voor de baby synoniem met veiligheid. Een vast patroon kan bestaan uit een bad, de pyjama aantrekken, voeden en een verhaaltje voorlezen.
  2. Huid-op-huid contact is niet alleen top voor pasgeborenen, het kalmeert en troost baby's van alle leeftijden. Knuffelen voor het slapengaan kan een sterk gevoel van veiligheid en liefde bevorderen.
  3. Voorlezen, zelfs voor baby's die nog niet kunnen praten, kan de band versterken. De geluiden van je stem en de nabijheid tijdens het voorlezen zijn geruststellend.
  4. Zachte slaapliedjes of gewoon zachtjes neuriën kunnen zeer kalmerend zijn. Het ritme en de melodie van je stem kunnen de baby helpen zich te ontspannen.
  5. Een zachte massage kan ontspannend werken en is een liefdevolle manier om de dag af te sluiten. Gebruik zachte, langzame bewegingen en babyvriendelijke oliën of lotions.
  6. Een korte periode van rustige speeltijd, zoals lieftallig spelen met een favoriet speeltje, kan een goede manier zijn om over te gaan naar de nacht.
  7. Praat zachtjes tegen je baby over de dag, je gedachten of wat je morgen samen gaat doen. Ook al is er ogenschijnlijk geen reactie, een 'gesprek' met de baby kan toch belangrijk zijn.
  8. Als je baby 's nachts nog voeding nodig heeft, gebruik die tijd dan voor rustige interactie. Vermijd stimulerende activiteiten en houd de omgeving kalm en gedimd.
  9. Reageer op de signalen van je baby. Comfort, wiegen of zachtjes weer naar bed brengen als ze huilen of onrustig zijn, bouwt vertrouwen op.
  10. Probeer zelf kalm en ontspannen te zijn. Baby's kunnen spanning voelen, dus kan je eigen rustige houding hen helpen zich ook op hun gemak te voelen.

Geen Dermocrem in huis?Dermocrem is beschikbaar bij de lokale apotheek of online apotheek.

BE-ARPHA-OTC-0074-11-2023